Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kíváncsi a saját egészségi állapotára?

2009.01.26

 

Kép

VOLL-FÉLE SZÁMÍTÓGÉPES DIAGNOSZTIKAI PROGRAM

A betegséget jobb megelőzni, mint azokat kezelni

A sejtek működése

Az emberi szervezet minden egyes sejtje elektromos alaptevékenységet mutat. Értéke a sejten belüli és a sejten kívüli tér között átlagosan 50-150 volt között változik, a sejt állapotától függően. Ez a potenciál különbség diszkrét értékek között folyamatosan fennáll, és alacsony vagy közepes frekvenciával ingadozik. Ezek az elektromos és az - elektromossággal mindig együtt járó - mágneses változások alapvetően meghatározzák a sejtek és a szövetek működését , anyagcseréjét, regenerációját, reakcióidejét, továbbá beállítják a sejt érzékenységét a külső vagy a belső oszteoblasztok* és az oszteoklasztok* működését. A sejtmembránban található ion-csatornák fehérje molekuláinak térbeli konfigurációjának megváltoztatásával befolyásolják többek között a nátrium, kálium, kalcium és kloridionok sejten belüli és kívüli tér közötti áramlását, egyensúlyát.

 *oszteoblasztok: a sejt közötti állományt termeli                                     *oszteoklasztok: a sejt közötti állományt bontja                                       

Kép

 

Új utak az orvoslásban

A múlt század közepe óta jól ismert tudósok, kutatók és feltalálók munkássága nyomán egy új orvosi gondolkodásmód kezdett kialakulni. Közülük a legkiemelkedőbbek: Einthoven, Newton, Goldberg, Gurwitsch, Tesla, Rife, Presman, Voll, Marino, Becker, Basset, Popp. A hetvenes évek második felében Dr. Franz Morell német orvos dolgozta ki egy teljesen új, biofizikai diagnosztikai és terápiás eljárás alapjait. Sógorával, Erich Rasche elektromérnökkel, létrehoztak egy olyan berendezést, amelyet Mora névre kereszteltek.

Kép

Új diagnosztika a XXI. században

 

Az elmúlt közel negyed század alatt, ezek a biofizikai rezonanciarendszerek bebizonyították létjogosultságukat a gyógyászatban és az orvoslásban. Hiszen a technika és a technológiai fejlődés ez idő alatt hatalmasat lépett előre. Az elektronika, a kibernetika, a mikrochip technológia és a számítástechnika robbanásszerű fejlődése lehetővé tette, hogy megszülethessen a biofizikai rezonancia és interferencia rendszerek legújabb generációja.

Kép

A fájdalommentes diagnosztika

 

Orvosokból és mérnökökből álló kutató és fejlesztő csoport, tíz éves kutatómunka során kidolgozta azt a rendszert, amely mérföldkőnek számít. Nekik sikerült a világon először olyan bioelektromos jelsorozatokat elvezetni a testfelületről, amelyeket a beteg szervezete a berendezés által előállított speciális jelsorozatokra adott. A feltalálóknak sikerült egzaktan megmérni és grafikusan megjeleníteni a betegek szervezetének speciális, indukált bioelektromos jelzéseit. Ezt alkalmazzák kitűnő eredménnyel a diagnosztikában és a terápiában. A beteg szervezetének saját, speciális elektromos válaszait használják fel ahhoz, hogy a páciens önszabályozó, öngyógyító folyamatait serkentsék, optimalizálják.

Kép

Dr. Voll forradalmian új diagnosztikai módszere

 

Annak ellenére, hogy a modern orvostudomány, s orvoslás csodálatos eredményekről számolhat be, egyre több a megoldhatatlan probléma. Nő a krónikus betegek száma, a gyógyszer okozta betegségeké, a csak tünetileg kezelhető kórképeké. Nem véletlen, hogy mind az orvos, mind a beteg egyre gyakrabban fordul régi, háttérbe szorult módszerekhez, sok esetben nagyon jó eredménnyel. Ezért hódítanak teret a biogyógyászati módszerek. Ilyen a Dr. Voll nevével fémjelzett vizsgáló gyógyító eljárás, mely forradalmasítani képes a diagnosztikát.

Kép

Állapotfelmérés a páciens otthonában

 

Természetes, hogy csak azt a betegséget lehet meggyógyítani, amelyet az orvos diagnosztizálni képes. Dr. Reinhold Voll, Peter Pitterling-gel létrehozta azt a számítógépes programot, amely 1-1½ óra alatt feltérképezhető az emberi szervezet energetikai helyzete. Ez a módszer az egész szervezetet vizsgálja, abban a korai stádiumban is, amikor még diagnózist, sőt megelőzést tesz lehetővé. A Voll féle ÁLLAPOTFELMÉRÉS, egyike azon diagnosztikai és terápiás módszereknek, melyek feloldani látszanak a nyugati és keleti medicina antagonizmusát. Dr. Voll alaptézise: A TESTI SZINTŰ EGÉSZSÉG az élő szervezet energetikai egyensúlya. Voll azon az állásponton volt, hogy a kínai terápia eredményes, ezt az energiát modern eszközökkel mérni, és szükség szerint kiegyensúlyozni lehet. A stuttgarti Dr. Wermer  mérnökkel megtervezték az első Kraiss-Fritz diaterapunktőrt, azt a diagnosztikai és terápiás berendezést, amellyel a szervezetet bekapcsolva egy küszöb alatti, mikro-amper erősségű áramkörbe, a finom cső-ohmméter segítségével minden szerv potenciáját mérni lehet. Egy 100 egységre beosztott skálán a mutató kilengése jelzi a szerv energetikai állapotát. Voll megfigyelte, hogy az egészséges szerv mindig ötvenet mutat. Ha egy szervben  gyulladás van, akkor alacsony az ellenállása, tehát magas értéket kapunk. Egy egészséges szerv a rákapcsolt alacsony áramot képes szinten tartani, mert jó a vezető képessége. A beteg szerv esetében az áram csökkenő tendenciát mutat, a skálán mutatóesést észlelünk. A hasonlóság elvén alapuló homeopátia bekapcsolásával, és e módszerrel kideríthető a betegségek oka, oki diagnózist ad, mely fogászati tömőanyag a szövetbarát, a legkedvezőbb, de az is, hogy mennyi ólom, mennyi amalgám rakódott le a kötőszövetünkben, vesénkben stb.. Dr. Voll felismerte, hogy a fogászatnak nagy a jelentősége egész szervezetünkre. Nemcsak a fogak épsége, foghiányok protézissel, implantátummal való megszüntetése a fontos, de az is, hogy ez milyen anyaggal történik. Ha a tömőanyag a szervezet számára nem kedvező, egy energetikai blokkot eredményez, akkor akármilyen korrektül is dolgozott a fogorvos 3-5 év múlva egy gyökértömés belszervi betegség okozója lehet.

Az állapotfelmérésnek különösen nagy a jelentősége a gócok felkutatásában és gyógyításában. Nagyon sok belgyógyászati, allergológiai, reumatológiai, bőrgyógyászati betegség hátterében valamilyen rejtett gócot sikerült igazolni. (pl. hajhullás, szívizomgyulladás stb.) A góckutatás, illetve annak szanálása azért fontos, mert míg a heveny gyulladás heves tünetekkel jár, (pír, tumor, fájdalom, meleg) addig a krónikus gyulladás, így a góc is tünetszegény, vagy nem ad tünetet, vagy csak általános a szervezetre gyakorolt hatásuk. (pl. hőemelkedés, vérszegénység, gyengeség, fáradékonyság, levertség, idegesség, alvászavar, reumatikus ízületi panaszok stb.) Számtalan betegséget sikerült már orvosolni ezen összefüggések figyelembevételével, így egyebek között a meddőséget is.

Maga Voll sem akarta módszerét a tradicionális kínai orvoslás vagy a nyugati medicina fölé emelni, csupán azok segítségére lenni. Képes olyan krónikus betegségek okának tisztázására, (pl. allergia, migrén) amelyet a nyugati orvos csak tünet mentesít. Nemcsak csodálatos vizsgáló módszert dolgozott ki Voll doktor, melynek Németországban már 40 éves múltja van, de ragyogó kezelési módszert is. A módszer kidolgozója 35 évig tartotta magát életben rosszindulatú daganatos betegségével. A számítógépes Voll-Pitterling készülékkel történő vizsgálat a páciens számára kényelmes, gyors, nem jár torturával. Egy karosszékben kell ülnie, miközben végtagjainak bioaktív pontjait nézve vizsgáljuk.

Kép

Diagnosztika otthon

 

A Voll-féle számítógépes diagnosztika, a speciális sejtápoló program alkalmazásával egy új utat nyit meg az egészségfenntartás és a betegségmegelőzés terén. Mindezt embercentrikus, családias légkörben az egész embert figyelembe vevő szemlélettel. Várom azon emberek jelentkezését, akik egy jobb minőségű életre vágynak.

Kép

Tisztelettel: Hoffmann László