Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fontos-e Önnek a saját és környezetében élők egészsége?

2008.02.11

Ez a világ már nem az a világ, ami  régen volt. Ott, ahol a postagalamb nem mindig tér vissza, és a jegesmedvéknél a születéskor nem alakul ki a nemiség, ott már nagy baj van. Azt lehet mondani, hogy az echto (kűlső) ökológia felborult.

Az állandó figyelmeztetések ellenére sem fordítunk kellő gondot környezetünk megóvására, a talaj és levegő szennyezettsége egyre nagyobb méreteket ölt.

Régen természetes trágyákat(állati ürülék, növényi bomlástermék)használtak. Miután ez az eljárás nem tudta teljesíteni a megnövekedett igények nyomán szükségszerűvé vált magas terméshozamot, a műtrágya használatára és növénynemesítésre kényszerültek a termelők. A terménytöbblet kierőszakolása azonban a minőség rovására megy. A vegyszerrel kezelt, műtrágyázott talajból származó élelmiszernövények tápanyagban szegények és a szervezetre káros toxinokat tartalmazhatnak. Tartósítással készült élelmiszerek(E-számok hadserege)holttá teszik táplálékainkat. Tápon nevelt állatok húsát fogyasszuk és ezek csak minimális tápértékkel rendelkeznek. Ne csodálkozzunk, ha egyre gyakrabban jelentkeznek rajtunk a hiánybetegségek tünetei. Ha az echto ökológia már felborult, legalább az endro(belső)ökológiára fektessünk nagyobb hangsúlyt.

Van megoldás, csak nézegesd a honlapomat!

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.