Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ohashi és Tom Monte: Testről olvasás

2008.02.15

Kép Kép Mindig azt kérdezték tőlem: Hogyan lehetek boldog? Hogyan találhatok rá arra, amit igazán tenni szeretnék az életemben? Azt szoktam mondani erre: Leolvasható rólad a válasz. Az életed titkai a testedre vannak írva.

OHASHI

 

 

 

Ohashi segít ezeknek a titkoknak a  megfejtésében: elmagyarázza, hogyan kell testről olvasva felmérnünk a testi és spirituális állapotunkat testi mivoltunk alapján. Hiszen a test a lélek fizikai megnyilvánulása, testtartásunk, vonásaink, bőrünk állaga elárulják, kik vagyunk.

Ez a könyv nem egyszerűen az egészségről és a shiatsuról szól; ez a könyv a helyes életre vezet rá. A keleti diagnosztika célja az, hogy rátaláljunk a test, az elme és a szellem egységére. Azt hangsúlyozza, mindenkinek vannak erősségei és gyengeségei, és hogy gyengeségeink felszámolása éppen olyan fontos, mint erősségeink kihasználása.

A testről olvasás segítségével megállapíthatjuk, hogy a szervezet különböző energiameridiánjai közül melyikre milyen shiatsu-technikát alkalmazzunk. Diagramjaival, ábráival és diagnosztikai példáival a kötet mégsem pusztán gyakorlatias tankönyv, hanem magával ragadó meditáció is arról, hogyan éljünk.

 

TOM MONTE